BE
Zangersheide paarden te koop
Pagina-1-advertenties
Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.
BE
DE
DE
BE
DE
AT
AT
DE
NL
HU
NL
DE
DE
DE
BE
PL
DE
DE
BE
BE
De Zangersheide is een paard dat ingezet wordt als springpaard. In de stoeterij van de Zangersheide richt men zich namelijk volledig op het fokken van springpaarden. Hierdoor is een Zangersheide kopen een populaire keuze bij liefhebbers van de paardensport. Als men een Zangersheide verkopen wil, is het belangrijk dat het paard geregistreerd staat bij de stoeterij en erkend wordt in het officiële stamboek.
Gebruik en karakter van de Zangersheide
Een Zangersheide kopen wordt voornamelijk gedaan door liefhebbers van de springsport. De Zangersheide is namelijk speciaal gefokt om uit te blinken als springpaard. Zo is zijn bouw, galop, techniek en vermogen erg van belang. Daarnaast moet het karakter van de Zangersheide betrouwbaar en werklustig zijn. Qua precieze uiterlijk en karakter kan de Zangersheide echter in verschillende versies voorkomen. Dit komt doordat meerdere paardenrassen goedgekeurd kunnen worden door de stoeterij. Een Zangersheide verkopen wordt onder andere door de stoeterij gedaan. Daarnaast kan men bij de stoeterij een merrie laten insemineren door een goedgekeurde Zangersheide hengst.
Oorsprong en geschiedenis van de Zangersheide
De Zangersheide is het levenswerk van Léon Melchior. Rond 1970 begon hij in Lanaken, België, een springstal. Al gauw groeide deze springstal uit tot een stoeterij. Léon Melchior had hierbij als doel om het perfecte springpaard te creëren. Hiervoor maakte hij gebruik van uitgebreid onderzoek, voortplantingstechnieken en fokprogrammering. Allen met het doel om een doelgerichte prestatiefokkerij te runnen. Inmiddels is de Zangersheide een internationaal geliefd sportpaard. Een Zangersheide kopen is dan ook een populaire keuze binnen de paardensportwereld. Als men een Zangersheide verkopen wil, is het belangrijk dat hij een “Z” achter zijn naam heeft staan. Zangersheide paarden zijn hier namelijk aan te herkennen, zoals de beroemde Montreal Z van Jeroen Dubbeldam en Cumano Z van Jos Lansink. Het Zangersheide stamboek kent vandaag de dag ruim 300 goedgekeurde hengsten. Deze hengsten worden onder andere gebruikt om merries te insemineren. Als men een hengst wil toelaten tot de stoeterij, moet het paard allereerst aan strenge eisen voldoen. Onder andere zijn exterieur en springaanleg wordt hierbij gekeurd. Om de springaanleg te keuren moet het paard een parcours afleggen. Oudere paarden kunnen soms worden goedgekeurd op basis van hun sportprestaties uit het verleden. Verschillende hengsten van paardenrassen zoals de Hanoverian en de Holsteiner zijn inmiddels opgenomen in het open stamboek van de Zangersheide.
Zangersheide in de paardensport
Een Zangersheide verkopen wordt met name gedaan aan ruiters die actief zijn in de springsport. Het paard is namelijk speciaal gefokt om uit te blinken in het springen. Volgens verschillende belangrijke instituten zoals de World Breeding Federation for Sport Horses en de Fédération Équestre Internationale, zou de Zangersheide samen met KWPN zelfs één van de beste springpaarden ter wereld zijn. Een Zangersheide kopen kan ook worden gedaan om mee verder te fokken. De stoeterij in België is namelijk actief bezig met het fokken van het perfecte springpaard. Alle hengsten moeten hierdoor aan zeer strenge eisen voldoen, en voordat zij een merrie mogen insemineren moet ook de merrie officieel ingeschreven worden bij de stoeterij. Hiervoor is onder andere een afstammingsdocument van het paard nodig.
Uiterlijk van de Zangersheide
Als men een Zangersheide kopen wil, is het belangrijk om te beseffen dat er qua uiterlijk en karakter verschillende varianten van het paard zijn. Verschillende paardenrassen worden namelijk toegelaten tot het open stamboek van de Zangersheide. Een Zangersheide verkopen wordt met name gedaan via de stoeterij, of met behulp van alle officiële documenten. Daarnaast kan men een Zangersheide herkennen aan de “Z” achter zijn naam. Tot slot hebben alle springpaarden zoals de Zangersheide een goede bouw, waarbij de romp en de hals iets horizontaal mogen staan.